What are you looking for?
  • Π.Πατρών Γερμανού 2 & Τσιμισκή 83, Θεσσαλονίκη
  • Ηρ. Πολυτεχνείου 117Α & 28ης Οκτωβρίου, Λάρισα

ΙΑΤΡΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΨΥΧΟΘEΡΑΠΕΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ

  • 6974474599 - 2310282084

Βιογραφικo

Ψυχιατρος - Ψυχοθεραπευτρια

Δρ.Σταυρούλα Η.Μπαργιώτα

 

Γεννήθηκε το 1984 στη Λάρισα.

Το 2002 εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. (βαθμός απολυτηρίου 19,8)

Το 2006 παρακολούθησε για 6 μήνες το πρόγραμμα σπουδών της Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Κολωνίας στη Γερμανία ,ως φοιτήτρια με υποτροφία του προγράμματος Erasmus, καθώς και το 2007 ως εκπαιδευόμενη (Famulantin). Σε όλα τα χρόνια των σπουδών της λαμβάνει υποτροφία αριστείας από κληροδότημα του ιδρύματος Κωνσταντινίδη-Αμύντα μετά από 1 η θέση σε γραπτές εξετάσεις για φοιτητές ιατρικής. Αποφοίτησε το 2008 με βαθμό «Λίαν καλώς» – Οκτώ (8).

Από το 2008-2009 υπηρέτησε ως ιατρός υπηρεσίας υπαίθρου στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου και στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Κιμώλου.

Από το 2009-2011 εργάστηκε στην Ψυχιατρική Κλινική «Αναγέννηση» Μιχ. Α. Θωμά, στη Λάρισα.

Το 2010-2012 παρακολούθησε το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα MSc στην «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το οποίο ολοκλήρωσε με βαθμό «Άριστα» (εκφώνηση όρκου) και έλαβε υποτροφία αριστείας για την εκπόνηση Διδακτορικής διατριβής.

Το 2015 ολοκλήρωσε τη Διδακτορική της διατριβή στην Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με βαθμό «’Αριστα- 10’».

Από το 2011- 2012 ειδικεύτηκε στην Ψυχιατρική στο Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου.

Από το 2012-2013 ειδικεύτηκε στη Νευρολογία στο Ιπποκράτειο Γ.Ν.Θεσσαλονίκης και στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Από το 2013-2016 ειδικεύτηκε στην Ψυχιατρική – Ψυχοθεραπεία στη Β’ Ψυχιατρική κλινική του. Α.Π.Θ, στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Τo 2015 επιλέχθηκε ανάμεσα στους 30 καλύτερους ‘junior psychiatrists’ στην Ευρώπη για εκπροσώπηση της Ελλάδας και παρακολούθηση του ECNP Oxford School of Neuropsychopharmacology στην Οξφόρδη.

Το 2016 εργάστηκε  στο Νοσοκομείο South London and Maudsley στο Λονδίνο και ως επισκέπτρια ερευνήτρια στο Institute of Psychiatry, Psychology & Neuroscience του King’s College London, όπου εκπαιδεύτηκε στην ανίχνευση ατόμων αυξημένου κινδύνου για ψύχωση μέσω της κλίμακας CAARMS (αριθμ. 4230/10-09-2015 απόφαση εκτελεστικής επιτροπής ΚΕΣΥ – αριθμ. 77728/09-10-2015 απόφαση Υπουργείου Υγείας).

Από το 2016-σήμερα είναι Επιστημονική Συνεργάτις της Β’ Ψυχιατρικής Κλινικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης , λαμβάνοντας μέρος σε μεταδιδακτορικές μελέτες και στην εκπαίδευση φοιτητών Ιατρικής, καθώς και στην εκπαίδευση και επίβλεψη ειδικευόμενων ψυχιάτρων. Ακόμη, είναι συνεργάτις στην υπηρεσία έγκαιρης παρέμβασης στην ψύχωση, αρχικά στην Α’ και πλέον στη Β΄ Ψυχιατρική Κλινική του Α.Π.Θ.

Το 2017 και το 2021 κατέχει θέση Πανεπιστημιακού Υποτρόφου και συνεργάτη ερευνητή της Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα.

Από το 2020 συμμετέχει ως διδάσκουσα στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Α.Π.Θ. «Κλινική Ψυχική Υγεία» και αναλαμβάνει ως επιβλέπουσα την εκπόνηση διπλωματικών εργασιών των φοιτητών του προγράμματος.

Από το 2017-2022 εργάστηκε ως Ειδικός ψυχίατρος στα Δημοτικά ιατρεία και τα ιατρεία των ΚΑΠΗ του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Το 2022-2023 διετέλεσε ακαδημαϊκή υπότροφος στη Β’ Ψυχιατρική Κλινική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης , στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Από το 2022 είναι Μεταδιδακτορική ερευνήτρια στην Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα.

Από το 2022 συνεργάζεται ως σύμβουλος – “Μaster Consultancy Agreement” με την εταιρία Η.Lundbeck A/S Κοπεγχάγης.

Άρθρα της και επιστημονικές δημοσιεύσεις της έχουν συμπεριληφθεί σε πολυάριθμα ελληνικά και διεθνή περιοδικά. Συμμετέχει ως κριτής (reviewer) επιστημονικών δημοσιεύσεων σε πολλά διεθνή περιοδικά.

‘Εχει πάρει μέρος στη συγγραφή κεφαλαίων πανεπιστημιακών συγγραμμάτων και ως προσκεκλημένη ομιλήτρια σε πολυάριθμα συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει εμφανιστεί ως καλεσμένη στη διοργάνωση TEDxUoM 2019 καθώς και σε εκπομπές στο ραδιόφωνο αλλά και την τηλεόραση.

Από το 2016-σήμερα διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Από το 2020-σήμερα διατηρεί 2ο ιδιωτικό ιατρείο στην πόλη της Λάρισας.

Το 2023 ίδρυσε το Ιατρικό Ινστιτούτο Ψυχοθεραπείας Εκπαίδευσης και Έρευνας

«Ψ Medical Institute»- Δρ. Σταυρούλα Μπαργιώτα, συνενώνοντας τα δύο παραπάνω ιατρεία με σκοπό την πληρέστερη και ευρύτερη αντιμετώπιση των διαταραχών ψυχικής υγείας, στο οποίο εργάζεται ως επιστημονικά υπεύθυνη .

Είναι έγγαμη και μητέρα ενός παιδιού.

Διδάκτωρ ψυχιατρικής

Ειδικεύτηκε στην Ψυχιατρική – ψυχοθεραπεία

Επιστημονική συνεργάτις Ιατρικής σχολής Α.Π.Θ

Μεταδιδακτορική ερευνήτρια στην Ψυχιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Διακρίσεις

icon-img

South London and Maudsley NHS Foundation Trust

Όνομα: Σταυρούλα Η.Μπαργιώτα

Year: 2016

Βραβείο:Complete training package & Official Maudsley CAARMS training

Τοποθεσία: London

icon-img

ΠΜΣ ¨Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας» -Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Όνομα: Σταυρούλα Η.Μπαργιώτα

Year: 2013

Βραβείο: Υποτροφία αριστείας για εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής

Τοποθεσία: Λάρισα

icon-img

ECNP Oxford School of Neuropsychopharmacology

Όνομα: Σταυρούλα Η.Μπαργιώτα

Year: 2015

Βραβείο: 30 junior Psychiatrists

Τοποθεσία: Οξφόρδη

icon-img

Κληροδότημα Κωνσταντινίδη – Αμύντα

Όνομα: Σταυρούλα Η.Μπαργιώτα

Year:2003-2008

Βραβείο:Υποτροφία αριστείας για φοιτητές Ιατρικής

Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη